De vereniging

Triumphera is een volleybalvereniging die midden jaren zestig is opgericht. Ze kwam voort uit een aantal los van elkaar opererende teams die in een soort dorpencompetitie speelden. In de loop van de jaren heeft Triumphera bij de heren het 2e divisie niveau gehaald en bij de dames het 3e divisie niveau.

Helaas heeft het heren team een aantal jaren geleden besloten te moeten stoppen. Gelukkig is er wel weer een recreatief herenteam bij gekomen op de woensdagavond. Het eerste damesteam speelt in de 2e klas in het rayon Drachten/Dokkum en Dames 2 speelt derde klas. De jeugd is op het moment minimaal omdat er een aantal meiden doorgeschoven is naar de Dames. Dit seizoen speelt er een mix jeugd team in de B klasse. Daarnaast een steeds grotere groep enthousiaste mini’s en natuurlijk een vaste groep recreatief spelende leden.

Om het clublied in ere te behouden, hieronder de tekst om te oefenen (te zingen op de wijs van ‘als een chauffeur ben ik geboren’):

TRIUMPHERA IS DE BESTE
TRIUMPHERA IS ZO’N CLUB