Jeugd C Triumphera Kampioen

BUITENPOST – De 7 jeugd leden van het mixteam niveau C konden donderdag 26 maart al Kampioen worden terwijl ze volgende week pas  hun laatste wedstrijd gaan spelen. Om het kampioenschap binnen te halen moesten ze minimaal 1 set winnen. De wedstrijd werd gespeeld tegen Buitenpost en de tribune was goed gevuld met ouders en andere enthousiast supporters om de Kollumers aan te moedigen.

De eerste set begon Triumphera met een ruime achterstand van 7-1, zouden het de spanningen zijn? De coach Erwin Huttema vraagt een Time-out aan om ze op te peppen. Na 3 keer een mooie serve van Sanne komt Triumphera dichterbij naar 14-8. Sanna maakt vervolgens een mooie smash waardoor ze aan serve komt. De Kollumers worden wat actiever en enthousiaster, waardoor het vertrouwen weer terug komt. Ze weten de stand gelijk te trekken naar 18-18. Regiene scoort nog een mooi punt door een doortik balletje bij het net. Triumphera pakt vervolgens de set met 21-25. Het punt wat Triumphera nodig heeft om kampioen te worden is binnen. Het team van Buitenpost komt de Kollumers gelijk feliciteren.

Tweede set begint met een mooi blok van Henk. Er wordt 3 keer achterelkaar geserveerd door Wietze Menne. Het spel is  rustiger en ziet er beter uit dan de eerste set. Triumphera loopt uit naar een voorsprong van 5-12 na een mooie serie harde serves van Regiene. Triumphera pakt ook deze set met een eindstand van 14-25. Bij de derde set is de druk er wat af merk je bij beide teams. Triumphera begint met een voorsprong van 8-11. Maar Buitenpost kruipt langzaam dichterbij en de teams komen op een gelijkspel van 19-19. Niels komt aan serve met 3 mooie ballen. Vervolgens mag Marijn de laatste serve spelen die Henk bij het net afmaakt. De set gaat naar Triumphera.

Door deze drie punten is Triumphera verzekerd van het Kampioenschap. De medailles van NeVoBo en een aardigheidje van het bestuur van Triumphera wordt aan de jeugdleden uitgedeeld. Uiteraard is er ook een bos bloemen voor de coach Erwin Huttema. Gefeliciteerd Jeugd C!!