Overtuigende overwinning Triumphera DS 1
Vrijdag 15-11-2013

KOLLUM – Afgelopen donderdag speelde Triumphera een thuiswedstrijd tegen HVC DS 3. Triumphera begon de wedstrijd sterk en pakt gelijk de leiding.Triumphera bouwt een voorsprong op van 7 punten. Het lukt HVC niet om tot scoren te komen.

Na een mooie serie van Karin Bloemsma loopt Triumphera verder uit tot 13 – 2. De passes van Triumphera komen goed aan waardoor er mogelijkheden liggen om te scoren. HVC komt dichterbij, maar Triumphera pakt dit goed op. Triumphera speelt constant en maakt amper fouten. De eerste set werd  gewonnen door Triumphera met 25-13.

In de tweede set begint Triumphera weer met een grote voorsprong. Dankzij mooie aanvallen van Karin Bloemsma en goed geplaatste ballen van Jellianne Bergsma loopt Triumphera steeds verder uit. Triumphera laat HVC niet aan hun spel komen. Na weer een mooie serie van Karin Bloemsma loopt Triumphera nog verder uit. Het lukt HVC niet om dichterbij te komen. De set werd  gewonnen door Triumphera met 25 – 7.

Aan het begin van de derde set gaat het een aantal punten gelijk op. Na een paar mooie opslagen van Karin Bloemsma komt Triumphera op een kleine voorsprong. HVC doorbreekt dit en de beide teams gaan weer gelijk op. Door mooie passes en rustig spel bouwt Triumphera weer een kleine voorsprong op. HVC maakt het Triumphera moeilijker en komt steeds een klein beetje dichterbij. Na een mooie serie van Jose Elzinga maakt Triumphera de voorsprong steeds groter. HVC probeert om dichterbij te komen, maar uiteindelijk gaat de setwinst naar Triumphera met 25 – 20.

De dames van Triumphera spelen volgende week tegen de nummer 1 van de competitie, S.V.T.  DS 1. De wedstrijd wordt gespeeld in Dokkum om 20.15.