Triumphera DS2 neemt revanche op VenK Udi

KOLLUM – Het Dames 2 team van Triumphera is een nieuw samengesteld team van een drietal Dames speelsters en vier jeugdspeelsters. Eén van de eerste wedstrijden begin van het seizoen was tegen V en K Udi. De geroutineerde speelsters van V en K Udi gingen er toen met de winst van door. Triumphera lijkt steeds meer op elkaar ingespeeld te zijn en waren afgelopen donderdag uit op revanche.

Triumphera mag in de eerste set beginnen met de serve. Het was gelijk te merken dat de speelsters van Triumphera zenuwachtig waren om tegen hun dorpsgenoten te spelen. Dit resulteerde al vrij snel een aantal punten achterstand. V en K Udi maakte goed gebruik van de onzekerheid van Triumphera. V en K Udi loopt uit tot een voorsprong van zeven punten. Na een peptalk van coach Greetje gaat Triumphera er volop tegen aan. Punt voor punt komen ze dichter bij. Anne blokt de ene naar de andere aanval van de tegenstanders. Uiteindelijk komen de twee kollumer teams op een gelijk spel van 21-21. Dit geeft Triumphera zo’n zelfvertrouwen dat ze blijven scoren. Spelverdeelster Marijke zoekt buitenaanvalster Cheryl op die een tweetal prachtige aanvallen kan maken. De vechtlust van Triumphera resulteerde in een overwinning van22-25.

In de tweede set komt Sineke in het veld op de midpositie. De eerste aanval raakte ze perfect, waardoor het eerste punt binnen is voor Triumphera. Mede door de mooie set-ups van Tineke lopen de aanvallen lekker bij Triumphera en zijn wat agressiever dan in de eerste zet. V en K Udi daarentegen is er wat van af en krijgt de pass niet meer goed waardoor er niet veel aangevallen kan worden. Adrianne begint op de buiten positie wat agressiever aan te vallen op advies van de coach. Triumphera pakt een voorsprong van tien punten. V en K Udi neemt een time-out bij een stand van 9-19. Vervolgens lukt het de dames niet om de grote achterstand nog goed te maken. De setwinst gaat naar Triumphera met 12-25.

In de derde set mag Anne op de bank, ze mag even uitrusten na 2 hardwerkende sets te hebben gespeeld. De teams gaan gelijk op de eerste paar punten. Beide teams zoeken de gaatjes op en proberen de tegenstanders uit hun spel te halen. Anna Sjoukje scoort met een mooi blok, helaas weet V en K Udi een voorsprong te pakken van 11-9. Coach Greetje roept haar team bij elkaar en geeft aan om het spel van de eerste twee sets weer op te pakken en de vechtlust terug te zoeken. Cheryl komt aan serve en scoort met een aantal harde opslagen waar V en K Udi geen raad mee weet. Dit geeft Triumphera een voorsprongetje. Het blijft spannend tot de laatste punten maar Triumphera pakt ook de laatste set met 21-25.

Het was voor beide teams leuk om te zien dat er aardig wat toeschouwers op de tribune zaten om te teams aan te moedigen, bedankt..

Tekst en foto’s afkomstig van www.radionof.nl