Winst in eerste competitiewedstrijd voor dames 1

Het thuisfront sprak hier en daar nog niet altijd het vertrouwen uit. Na de drie verloren bekerwedstrijden, is het natuurlijk ook maar zeer de vraag hoe dames 1 de draad weet op te pakken in de competitie. Gelukkig hebben de dames daar zelf wel vertrouwen in, juist door die verloren bekerwedstrijden. Die zijn echt benut als oefenwedstrijden en daarin zijn voldoende aanknopingspunten gevonden om met vertrouwen het seizoen in te gaan. Afgelopen donderdag was het dan zover. S.V.T. 1 wachtte Triumphera op in de Doelstien in Dokkum. Vorig jaar verloor Triumphera de bekerwedstrijd tegen het -toen nog- hoger spelende team uit Ternaard. Maar onze dames zien al bij de warming up dat de samenstelling van S.V.T. anders is dan vorig seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus!
En dat is al direct in de eerste set zichtbaar. Triumphera neemt de leiding en houdt dat de hele set goed vol. De passing loopt goed en het spel is gevarieerd. Alhoewel S.V.T. verdedigend sterk staat, weet Triumphera toch goed de gaatjes te vinden. De winst is dan ook voor onze club (20-25)! De tweede set ontstaan er een paar haarscheurtjes in het mooie volleybal. Kleine individuele foutjes maar ook qua verdediging en passing sluipt wisselvalligheid in het spel. Bianca verzwikt haar enkel en daardoor mist het team in een aantal rotaties de lengte aan het net om de harde aanvallen van S.V.T. te stoppen of af te remmen. S.V.T. weet deze set te winnen (25-19). Triumphera laat de moed echter niet zakken en vindt het ritme gelukkig snel weer in de derde set. Deze set kenmerkt zich door enorm lange rally’s. Echt uitputtingsslagen zijn het hier en daar maar dat geldt voor beide ploegen uiteraard. Individuele fouten worden nog steeds zo nu en dan gemaakt maar inmiddels ook door S.V.T. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd in deze set maar Triumphera heeft steeds de voorsprong op het scorebord staan. Ze geven dat ook niet meer uit handen en winnen deze dan ook (19-25). Er liggen dus echt kansen om de wedstrijd te winnen. Maar opnieuw wisselvalligheid, nu in de servicepass. Al snel tekent zich een achterstand van een 7-tal punten af. Heel rustig, punt voor punt, weet Triumphera zich echter te herpakken. Met een niet vaak vertoonde veerkracht weten ze de achterstand om te buigen naar een voorsprong, uiteindelijk naar setwinst (22-25) en dus de allereerste overwinning van dit seizoen! Als dat geen vertrouwen geeft…, ook aan het thuisfront 🙂