Zestal D1 verliest ook laatste bekerwedstrijd

Afgelopen zaterdag 30 september speelde dames 1 de laatste bekerwedstrijd, in de serie van drie, in Franeker. Tegenstander Dosko/Acta ds 1 had tot nu toe al haar wedstrijden gewonnen en onze dames waren dan ook ingesteld op een pittige wedstrijd. Door ziekte en andere redenen moesten Bianca, Lieneke, Jellianne, Marinke, Liesbeth en Greetje deze klus met z’n zessen klaren. Ook coach Jan kon namelijk niet aanwezig zijn op deze zaterdagmiddag. Verrassend genoeg start Triumphera heel goed en heeft Dosko moeite met het vinden van hun ritme. De royale voorsprong in deze eerste set wordt echter uiteindelijk toch uit handen gegeven tegen het aanvallend sterke Dosko. Maar met een setstand van 25-18 hoeft ons zestal zich niet te schamen. In de tweede set een heel ander beeld. In een bepaalde rotatie komt het opslagkanon van Dosko op stoom en wordt Triumphera eigenlijk weg-geserveerd. De setstand is dan ook niet het noemen waard. Gedreven om te laten zien wat ze in huis hebben, starten onze dames aan de derde set. De jonge dames van Dosko vertonen namelijk enigszins denigrerend gedag tegen het toch wat gehavende team van onze club. En dat laten de dames natuurlijk niet zomaar gebeuren. Met name routinier Liesbeth is niet gediend van het gedrag van de jeugdige tegenstanders. Beste remedi is toch om volleyballend een weerwoord te zoeken. En alhoewel de dames misschien niet op de top van hun kunnen speelden deze middag, weten ze nu toch nog wat reserves aan te spreken. Bij vlagen spelen ze echt goed in deze set en Dosko heeft lang niet altijd een antwoord. Helaas verliezen ze de laatste set nipt maar gaan ze toch met een goed gevoel de kleedkamer in. Op naar de eerste competitiewedstrijd!