Zoek
Sluit dit zoekvak.

Concept competitieschema bekend inclusief wijzigingen

De Nevobo heeft inmiddels het conceptschema opgeleverd voor de competitie van het nieuwe seizoen. Als vereniging kunnen we nu zelf de tijden indelen in de hal (zie verderop voor meer info). Deze wijzigingen zijn 9 augustus doorgevoerd. Je kunt de wedstrijden bekijken via volleybal.nl en via de app ‘Mijn Volleybal’.

Bij de dames 4e klasse is er een afwijkende indeling. Redenen om poules van 6 te maken zijn hierbij enerzijds geweest om de reisafstanden niet te groot te maken. Anderzijds om veel teams van dezelfde clubs te verdelen over meerdere poules. Alle poules van 6 spelen tot en met december, daarna wordt, op basis van resultaten, een nieuwe indeling gemaakt.

Op 1 september 2020 wordt het schema definitief. Tot die tijd kunnen ook andere verenigingen nog wijzigingen doorvoeren voor hun thuiswedstrijden.

Voor het nieuwe seizoen zijn er een paar wijzigingen op verenigings- en bondsniveau. Goed om deze als team door te nemen. Ze staan hieronder.

Eigen planning

Tot afgelopen seizoen werd de competitie in Noordoost-Friesland nog gepland door een vrijwilliger uit de regio, jaren geleden betekende dit dat wedstrijden gecentraliseerd werden in 3 sporthallen. Met ingang van dit seizoen wordt de competitie centraal gepland en bepalen verenigingen zelf in welke hal ze de thuiswedstrijden gaan spelen. Daarnaast zijn de sporthallen in Damwoude en Burgum weer beschikbaar. Dit betekent dat Triumphera de enige vereniging is die in de Van der Bij-hal de wedstrijden gaat spelen. Alle teams spelen nu gelijktijdig hun wedstrijden thuis. Als er uitwedstrijden zijn zullen er korfbaltrainingen op donderdagavond zijn. Heb je als team wensen voor een speeltijd bij een bepaalde datum? Geef die dan door vóór 20-08-2020 aan Bouke, dan kan er nog tijdig geschoven worden.

Geen zaalwacht meer

Er zal geen zaalwacht meer zijn. Alle thuisspelende teams zijn zelf verantwoordelijk voor het opbouwen en afbreken van het veld. De wedstrijden beginnen om 19.30 en 21.15 uur. Vanaf 19.00 uur is de zaal gehuurd. Zorg er voor dat je als team een half uur vooraf aanwezig bent om het veld op te bouwen en begin tijdig aan de warming-up. De wedstrijden kunnen dan op tijd beginnen. Speel je om 21.15 uur, zorg er dan voor dat je direct na afloop van voorgaande wedstrijd het net op hoogte hangt zodat je om 21.15 uur kunt beginnen. Na afloop ruimt het team ook het eigen veld op.