Zoek
Sluit dit zoekvak.

Opzeggen lidmaatschap

faq's

Veel gestelde vragen

De vereniging begint in april alweer met de voorbereidingen voor het nieuwe zien. Zo moet bij de gemeente aan worden gegeven op welke momenten we voor het hele seizoen de zaal gaan huren, voor zowel trainingen als wedstrijden. Ook bij de Nevobo moeten de teams in mei zijn ingeschreven en worden de nieuwe competitieplanningen gemaakt. We conformeren ons dus alweer aan allerlei verplichtingen op basis van de teams en leden die we dan hebben.

Neem hiervoor contact op met het bestuur. Realiseer je dat we als vereniging verplichtingen aan zijn gegaan met andere partijen en deze kosten al worden gemaakt. Daarom ben je in beginsel voor het geheel nieuwe seizoen contributie verschuldigd. Alleen als het bestuur op individuele basis manieren ziet om kosten te omzeilen kan het bestuur besluiten een lidmaatschap eerder dan 1 juni te ontbinden.

Dit doe je door bovenstaande formulier in te vullen en verzenden. Je krijgt dan een bevestiging per e-mail toegestuurd.

Neem contact op met de ledenadministratie en laat ons weten wat er aan de hand is. Het bestuur mag namens de vereniging in individuele gevallen ontheffing van contributiebetaling verlenen. Hou er wel rekening mee dat de vereniging afspraken heeft met andere partijen die niet meer opgezegd kunnen worden. De lasten komen bij de hele vereniging, dus ook bij jou. Het is daarom niet bij voorbaat mogelijk om je lidmaatschap eerder op te zeggen.

We hopen dat dit noot zal gebeuren, maar het kan natuurlijk voorkomen. Ook in dit geval geld dat we als vereniging (en dat zijn we allemaal) al verplichtingen aan zijn gegaan met andere partijen. Denk aan de gemeente en Nevobo.

Wanneer iets dergelijks zich voordoet, gaat het bestuur bekijken welke gevolgen de terugtrekking van een team heeft. Er kunnen bijvoorbeeld nog boetes worden opgelegd, die ook door het betreffende team betaald moeten worden. De vereniging zal in de meeste gevallen blijven vragen de contributie voor het lopende seizoen te betalen, omdat andere leden hiervoor niet de extra kosten kunnen betalen.