Zoek
Sluit dit zoekvak.

Scheidsrechters; elkaars wedstrijden fluiten

De wedstrijden in het nieuwe seizoen zijn zoveel mogelijk om en om gepland qua aanvangstijd en veld, zodat we ook de scheidsrechters goed in kunnen delen. Dat betekent dat de vroeg spelende teams moeten fluiten bij de late teams en vice versa. Bespreek binnen je team alvast wie deze taak op zich gaan nemen. Binnenkort gaan we aan de slag met het indelen van scheidsrechters, we willen dit een flinke periode vooruit doen zodat iedereen goed weet wanneer hij/zij moet fluiten. Ook kun je de aanwijzing daarna terug vinden in je eigen ‘Mijn Volleybal’-app.

Vaardigheidstraining voor scheidsrechters?

Omdat we elkaars wedstrijden moeten fluiten moet elk team er voor zorgen dat je voldoende bevoegd scheidsrechters hebt om te kunnen fluiten. Heren 1, dames 1 en dames 2 spelen in de 2e klas. Dames 3 speelt in de 4e klas. Heb je nog geen scheidsrechterslicentie? Dan kun je zelf via VolleybalMasterz.nl de spelregeltoets doen. Daarmee mag je dan fluiten in de 4e en 3e klasse. Om in de 2e en 1e klasse te mogen fluiten kun je een Vaardigheidstraining volgen. Marinke en Bouke mogen deze geven. Als dit nodig is zullen we daarvoor een datum plannen. Inventariseer dit bij je team en geef voor 1-9-2020 bij Marinke en/of Bouke aan of deze vaardigheidstraining gegeven moet worden. De training duurt ongeveer 3 uren. Weet je niet welke licentie je hebt? Bouke kan dit voor je nakijken of kijk dit na via je eigen volleybal.nl-account op nevobo.nl.