Zoek
Sluit dit zoekvak.

Competitie 2022-2023 en reglementswijziging

De eerste speelweek van de regionale competitie is komend seizoen week 37 (12 tot en met
18 september). De vereniging is op dit moment bezig met de inventarisatie bij de diverse Nevobo-teams om de samenstelling voor aankomend jaar in kaart te brengen. Deze maand moet de vereniging de teams aanmelden bij de Nevobo.

Reglementswijziging: aantal te spelen sets

Vanaf het nieuwe seizoen wordt er landelijk in alle regionale senioren en ABC competities hetzelfde aantal sets gespeeld, namelijk 4+1 (4 sets en bij gelijke stand een 5e set). Regio Noord vormt vanaf dan geen uitzondering meer op de rest van Nederland. Dit voorstel is aangenomen door de bondsraad.

Waarom deze reglementswijziging?

De laatste jaren vragen steeds meer teams in de lagere klassen om langere wedstrijden. Vanwege deze toenemende vraag is er in het seizoen 2019-2020 gestart met een paar pilotpoules die 4+1 sets gingen spelen. De reacties waren positief en de verzoeken namen toe. Daarom werden ook afgelopen seizoen meerdere poules gevormd in de lagere klassen die meer dan 3 sets speelden.

In de zogeheten grensgebieden werd het al steeds moeilijker om optimale poules te vormen, vanwege de verschillen in het aantal te spelen sets. De Nevobo vindt het juist van belang om dit te harmoniseren, om vanuit een stabiele basis verder te werken aan de professionalisering en flexibilisering van het aanbod. Kans op flexibel aanbod is het grootst als er geen belemmeringen meer zijn door dit soort verschillen.