Eerste wedstrijd in nieuwe klasse

Nog maar twee trainingen achter de rug. Groter veld en iets aangepaste regels. Ga er maar aanstaan. De eerste wedstrijd van onze B-jeugd in deze competitie is dus best spannend, ook voor kersverse trainer/coach Richard Coumans. De tegenstander op 12 september was De Roeken/DVC B1 uit Dokkum. Ook voor hen is het de eerste wedstrijd in deze competitie.
Bij de start van de wedstrijd is merkbaar dat er best wat spanning op zit. Daarbij komt dat het team uit Dokkum net wat verder in de ontwikkeling is dan het team van Triumphera. De eerste set gaat dan ook met duidelijke cijfers naar de Roeken/DVC (7-25).
Gelukkig weet de jeugd de draad wat op te pakken en wat meer rust in het spel te brengen. Daardoor wordt er bij vlagen echt leuk gevolleybald. Aan het einde van de set neemt de spanning echter weer toe en dan weet de Roeken/DVC ook deze set te winnen. Maar wel met hele andere cijfers op het scorebord: 20-25!
De laatste twee sets is het spel wat wisselvallig aan de kant van onze jeugd. De Roeken/DVC gaan er dus uiteindelijk met de volle winst in deze wedstrijd vandoor. ‘In de laatste 3 sets kon het team goed meekomen tot de 17-20 punten. Daarna verspelen we in één rotatie zo 3 tot 4 punten. Daar is dus zeker nog werk aan de winkel’ aldus coach Richard die na afloop van de wedstrijd beslist niet ontevreden was over de verrichtingen van zijn team.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *