Nieuwe digitale mogelijkheden via Google

Triumphera verhuist met de digitale omgeving naar Google Workspace. Daardoor krijgen we nieuwe digitale mogelijkheden, die we als vereniging graag in willen zetten. We zetten een aantal kort op een rij. Waarom laten we dit weten? Soms worden er namelijk bestanden, mail of andere digitale bronnen buiten de vereniging gebruikt. Met het oog op veiligheid, de privacywetgeving en een professionele uitstraling willen we dit graag binnen onze eigen gecontroleerde omgeving brengen.

Mailomgeving via Gmail
De mailboxen die de vereniging gebruikt gaan voortaan via de mailomgeving van Google. Externe adressen via gmail.com, hotmail.com, etc. zijn niet meer toegestaan. Zijn dergelijke adressen nog ergens in omloop? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Bouke Koning.
Voor de volledigheid: alle mailadressen die publiekelijk bekend zijn blijven zoals ze zijn, en eindigen nog steeds op @triumphera.nl. Ze worden vanaf volgende week echter via de webmail van Google beheerd.

Bestanden
Beheer je namens de vereniging of een commissie bestanden? Dan willen we graag dat deze bestanden over worden gezet naar Google Drive. Via een zogenaamde Gedeelde drive wordt de vereniging eigendom. Dit is veiliger, omdat de bestanden niet meer weg kunnen raken als er problemen zijn met een persoonlijk account. Ook wanneer een persoon stopt met een bepaalde functie hebben we geen problemen meer met het overzetten van bestanden naar een opvolger. Dit is nu direct geregeld.

Documenten en spreadsheet
Niet iedereen heeft de beschikking over Office. Met Google kan iedereen die een account heeft voortaan gebruikmaken van de Google-versie van Word en Excel, namelijk Docs en Spreadsheet. Dit werkt via de browser en is zonder installatie te gebruiken.

Vele andere mogelijkheden
Naast bovenstaande zijn er nog meer digitale mogelijkheden. Veel zullen we niet gebruiken, maar toch zijn ze beschikbaar voor ons. Klik hier om alle opties te bekijken.

Geen Googleaccount, en wel een functie?
Heb je geen Googleaccount, maar moet je wel bij bestanden kunnen? Neem dan contact op met Bouke Koning. Er kan dan zolang je lid bent of in functie bent een Googleaccount binnen triumphera.nl worden aangemaakt, zodat je overal bij kunt komen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *