Zoek
Sluit dit zoekvak.

Start nieuw seizoen Triumphera dames 1

Donderdag 14 september stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Triumphera dames 1 op de planning. De volleyballers uit Kollum beginnen dit seizoen met een bekerwedstrijd tegen S.V.T. dames 1 uit Ternaard. Triumphera speelt dit jaar 2e klasse en S.VT. komt uit in de 1e klasse van de volleybalcompetitie. Met nog maar twee trainingen gehad te hebben, voor een aantal nog maar 1, weet Kollum dus dat ze gelijk aan de bak moeten.

Binnen het eerste damesteam zijn een paar wisselingen. Jan Vonk beschikt dit seizoen weer over buitenaanvalster Jellianne Bergsma die terug is na haar zwangerschap. Midspeelster Anne de Vries, die halverwege het vorige seizoen uitviel met een blessure, is helaas nog niet hersteld en zal naar verwachting ook de eerste helft van het seizoen nog afwezig zijn. Daarnaast kan ook Astrid Schraag dit seizoen helaas niet volleyballen. Met een selectie van 8 speelsters heeft Jan Vonk gelukkig nog voldoende mogelijkheden.

Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. S.V.T. begint aan opslag. Kollum zit er gelijk goed bovenop en weet een kleine voorsprong te pakken. Ternaard blijft bij en weten het steeds weer gelijk te maken. op 11-11 vraagt Jan een time-out aan en scherpt Kollum op. Er moeten minder fouten worden gemaakt en tempo moet omhoog. Coach Vonk besluit spelverdeler Nicole te wisselen voor Tineke die naar de diagonaal gaat. Liesbeth gaat van de diagonaal af en neemt de spelverdeling over. Hier moeten de Kollumers even aan wennen en S.V.T. weet hiervan te profiteren. Ze weten op een voorsprong te komen van 17-21. Uiteindelijk gaat de set met 18-25 naar Ternaard.

De tweede set begint S.V.T. gelijk met een kleine voorsprong. Triumphera weet het tempo steeds beter bij te houden en zet Ternaard met een sterke aanval goed onder druk. Dit zorgt voor minder aanvalskansen aan de andere kant en hier weet Triumphera goed gebruik van te maken. De dames uit Kollum maken minder fouten en weten het tempo omhoog te gooien. Op 16-11 vraagt Ternaard een time-out aan om het spel aan de kant van Kollum te ontregelen. S.V.T. komt dichterbij, maar Kollum blijft sterk en overtuigend spelen en wint de set met 25-17.

Er worden veel mooie rally’s gespeeld en beide teams weten met de aanval veel punten te scoren. Dit zorgt voor een mooie wedstrijd die ook in de derde set weer gelijk opgaat. Kollum krijgt wat meer moeite om punten te maken en zijn er weer meer persoonlijke fouten. De passes komen niet altijd goed bij de spelverdeler aan, waardoor zij niet alle aanvallers kan benutten. S.V.T. pakt de regie in de derde set en wint met 16-25.

De dames uit Ternaard hoeven nog 1 set te winnen om door te gaan in de beker. Dit laat Kollum uiteraard niet zomaar gebeuren. Het gaat vrijwel de gehele set gelijk op. De blokkering aan de kant van Kollum wordt sterker. Kollum weet een voorsprong te pakken op 18-15. Helaas laat de conditie uiteindelijk zien dat de zomerstop te lang heeft geduurd voor de Kollumers. S.V.T. wint ook de vierde set met 21-25 en gaat daarmee verder in de beker.

De Kollumers mogen zeker niet ontevreden zijn over deze eerste wedstrijd tegen een team uit de 1e klasse. Op 28 september start de officiële competitie met een thuiswedstrijd tegen de Roeken/DVC om 19.30 uur in de Van Der Bij-Hal.