Search
Close this search box.

Mijlpaal voor de c-jeugd

Voor de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, reisde onze c-jeugd af naar Surhuisterveen. V.C.S MC 1 is een nieuwkomer in de c-klasse, Triumphera komt nu voor het tweede jaar uit op dit niveau. Dat zegt op voorhand niet veel en de thuisploeg beschikt zichtbaar over voldoende lengte in het mixteam.

De eerste set ontbreekt de focus nog een beetje bij de Kollumers. Hier en daar wordt slordig gespeeld maar bij de Feansters is ook de spanning van hun debuut zichtbaar in het spel. Toch geeft uiteindelijk de ervaring van onze c-jeugd de doorslag. Zij trekken aan het langste eind en winnen met 19-25. Daarna blijkt dat dit beeld de rode draad binnen deze wedstrijd blijft. V.C.S. doet het echt heel goed voor een eerste wedstrijd maar op belangrijke momenten weet Triumphera net even de nodige punten te maken. De tweede en derde set worden dan ook gewonnen door Triumphera.

Zou dit dan de eerste 4-0 overwinning ooit in de carrière van de jonge Triumphera-leden kunnen worden? Daar lijkt het in eerste instantie niet op. V.C.S. groeit in de set terwijl Triumphera, ondanks goede inzet, de bal maar moeilijk onder controle krijgt. Tot het einde van de set blijft het spannend en V.C.S. weet lang op voorsprong te blijven. Net op tijd perst Triumphera er een goede service-serie uit en daardoor is de allereerste 4-0 overwinning ooit een feit! Dat is na afloop natuurlijk uitgebreid gevierd met patat!