Zoek
Sluit dit zoekvak.

DWF voor teams en scheidsrechters: hoe zat het ook alweer?

De competitie is inmiddels in volle hevigheid losgebarsten. Naast dat er op het veld fanatiek volleybal wordt gespeeld, willen wij ook aandacht vragen voor iets wat verbonden is aan het spelen van wedstrijden in de competitie. Namelijk het DWF. We zien dat het gebruik hiervan nog niet helemaal goed gaat. Daarom hebben wij een verkorte instructie opgesteld voor aanvoerders en scheidsrechters. Aan iedereen het verzoek om deze instructie door te lezen en het gebruik van DWF op de juiste manier uit te voeren.

De instructie beschrijft voor zowel de aanvoerder als de scheidsrechter de dingen die moeten gebeuren in aanloop naar een wedstrijd, tijdens de wedstrijd en de afhandeling na de wedstrijd. De teller komt ook kort voorbij. Door deze onderdelen goed tot je te nemen is het gebruik van DWF erg eenvoudig. Tot een paar jaar geleden hadden we nog papieren wedstrijdformulieren die dankzij het DWF tot het verleden behoren. En sinds vorig seizoen ook gen fysieke spelerspassen meer, ook dat regelt het DWF. Mits we het goed gebruiken.

Het juist gebruik van het DWF zorgt ervoor dat uitslagen goed worden verwerkt door de Nevobo, standen bij worden gewerkt en de reglementen op de juiste manier worden gevolgd. Door dit niet (goed) te doen loopt de vereniging het risico op boetes, puntenaftrek of andere sancties.

De belangrijkste uitleg heeft een vaste plek gekregen in het menu van de site en is bereikbaar via www.triumphera.nl/dwf. Mis je informatie of wil je meer weten? Neem dan contact op met Bouke Koning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *