Search
Close this search box.

Sterke start van het nieuwe seizoen voor Triumphera dames 1!

Donderdagavond 28 september stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen voor Triumphera dames 1 op het programma. De thuiswedstrijd werd gespeeld tegen de Roeken/DVC D2. Helaas kon coach/trainer Jan Vonk niet bij de wedstrijd zijn dus stonden de acht spelers er alleen voor.
De eerste set begon sterk. De dames uit kollum waren goed alert en wist al snel te gaten te vinden bij de tegenpartij. Maar hun gaven zich niet zomaar gewonnen. Met een stand van 17-10 werd een time-out aangevraagd. Maar dit maakte geen verschil meer in de set. Nicole serveert de wedstrijd goed uit met een eindstand van 25-14.
De Kollumers starten met dezelfde opstelling maar ligt nog duidelijk te slapen. Ze staan opeens achter met 3-10. Er wordt een tactische wissel gedaan door Greetje erin te zetten. Dit pakt gelijk goed uit door een knappe redding vanuit het achterveld door Greetje. Ze laat nog even goed zien hoe de volleybal rol moet. Er wordt hard gevochten en uiteindelijk komen, mede door de harde aanvallen van Lieneke, 13-13 gelijk te staan. Dan pakken ze door en Marinke weet veel punten te maken met haar harde opslag. De set eindigt met 25-21.
De derde set begint een stuk beter. Gelijk vanaf het begin was Triumphera fel met een goed blok van Tineke. Deze scherpte wisten de dames vast te houden. Met een lange opslagreeks van Jellianne en goed geplaatste ballen door Liesbeth was het in deze set moeilijk voor de Roeken om het spel te breken. De set eindigt in 25-8.
Met de winst al in het hoofd wil Triumphera het laatste punt ook zeker niet weggeven. Dit levert dan namelijk gelijk 5 punten op. In het begin gaat het nog gelijk op. Maar Bianca maakt een paar mooie aanvallen, waardoor de voorsprong verder wordt uitgebreid. Dit geeft vertrouwen om ook de laatste set te pakken. Volgens de bankzitter Anne begint Triumphera te stralen en dit resulteerde dat ook met een 25-18 winst in de vierde set.
De eerste vijf punten zijn binnen. Volgende week donderdag 5 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma tegen SVT DS2. Zetten ze deze winnende reeks voort? Kom ze aanmoedigen!