Search
Close this search box.

Dames Triumphera na moeizame start toch overtuigend naar de winst

Op donderdag 5 oktober stond voor Triumphera dames 1 de tweede competitiewedstrijd op de kalender. Vanuit Ternaard kwam het S.V.T. 2 op bezoek. Een onbekend team voor de volleybalsters van Triumphera. Bij het inslaan voorafgaand aan de wedstrijd is de thuisploeg toch wel onder de indruk van de slagkracht van S.V.T. 2. Dit leek op voorhand in ieder geval niet een eenvoudige wedstrijd te worden.

Aan het begin van de eerste set wordt dit beeld bevestigd. S.V.T. 2 begint serverend en aanvallend sterk aan de wedstrijd terwijl het spel aan de kant van Triumphera nog wat onrustig is. De verdediging krijgt de passing moeilijk onder controle. Spelverdeelster Liesbeth Huttema moet veel meters door het veld maken. Ook na een time-out blijft het spel van Triumphera wisselvallig. Gelegenheidscoach Anne de Vries had een aantal tips gegeven maar het team komt moeilijk tot uitvoering daarvan. Dankzij een sterke service-serie van Marinke Lycklama á Nijholt weet Triumphera echter een klein gaatje te slaan. Dat geeft het nodige vertrouwen en zowel de pass als de aanval begint beter te lopen. Buitenaanvalsters Bianca Wijbenga en Jellianne Bergsma worden nu beter gevonden en kunnen hun aanvallen beter spreiden. De verdediging van S.V.T. 2 wordt daardoor minder compact en er ontstaat meer ruimte. De set wordt uiteindelijk gewonnen met 25-18.

S.V.T. 2 is na het verlies van de eerste set uit het ritme. Triumphera daarentegen heeft dat ritme weer helemaal te pakken. Alleen de midaanval van S.V.T. 2 blijft sterk. Nadat S.V.T. 2 vanaf die positie nog een aantal keren scoort in de tweede set, weet Lieneke Hoof haar blokkering daarop aan te passen en daarmee de laatste troef van de dames uit Ternaard ook uit te schakelen. Daarna pakt Triumphera echt de leiding. De passing loopt weer als vanouds en nu kan ook Tineke Babois op de diagonaal goed aangespeeld worden. Met haar harde aanvallen vanaf de rechterkant, gericht op het achterveld van de tegenstander, heeft S.V.T. 2 duidelijk moeite. Eindstand tweede set: 25-13.

De derde set start Nicole Henstra op de spelverdeling. Alhoewel S.V.T. 2 aan het begin van deze set qua punten nog in de buurt weet te blijven, is het spel van Triumphera vele malen overtuigender dan dat van S.V.T. 2. Bij een stand van 11-7 mag Greetje Dobbinga gaan serveren. Dat blijkt een sterke service serie te worden met veel directe punten. Op 24-7 weet S.V.T. 2 echter nog een puntje mee te pakken maar daarna maakt de thuisploeg het af en winnen zij dus de derde set heel eenvoudig met 25-8.

Belangrijkste opdracht voor de vierde en laatste set is om de focus op het spel te houden en S.V.T. 2 niet te veel ruimte te geven. Dat lukt goed. Sterker nog, de variatie in het spel van Triumphera neemt toe. Zowel Jellianne Bergsma als Lieneke Hoof wisselen harde aanvallen nu af met prikballen in het centrum. De inzet van de gasten blijft bewonderenswaardig, ze gaan voor elke bal. Maar de aanvallen zijn vaak te sterk en te goed geplaatst. Bianca Wijbenga weet inmiddels met eveneens geplaatste ballen langs de zijlijn op de rechtdoor ook nog punten mee te pakken. Ook deze set wordt uiteindelijk gewonnenmet 25-13.

Scheidsrechter Karel Sterk concludeerde naderhand dat het spel van Triumphera nog wel wat beter had gekund en dat was een terechte conclusie. Tóch was het meer dan genoeg om wel de overtuigende winnaar van deze wedstrijd te worden. Bovendien staande dames na twee wedstrijd nu aan de leiding op de ranglijst. Hoewel het nog vroeg in het seizoen is en er nog vanalles kan gebeuren is dat toch een mooie uitgangspositie.

Volgende thuiswedstrijd is op donderdag 19 oktober om 21.00 uur in de van der Bijhal in Kollum.