Search
Close this search box.

Jeugd C voert ranglijst aan na derby tegen Buitenpost

Op donderdag 5 oktober speelde onze c-jeugd wederom een derby in de thuishal in Kollum. Deze keer kwam Buitenpost MC 1 op bezoek. De wedstrijden tegen Buitenpost staan altijd garant voor spanning. Toch begint Buitenpost aarzelend aan de wedstrijd. De eerste twee sets worden redelijk eenvoudig gewonnen door de thuisploeg met respectievelijk 25-12 en 25-16.

Met 10 spelers en -sters in de selectie van Triumphera, kunnen coaches Meindert de Boer en Jan van der Burg naar hartenlust wisselen. Uitdaging blijft om de focus op het spel te houden en niet te verslappen. Dat blijkt echter lastig te zijn in de derde set en zo wordt het publiek toch nog getrakteerd op een behoorlijke dosis spanning. Want Buitenpost ruikt kansen en zet alles op alles om deze set binnen te halen. Uiteindelijk weet Triumphera aan het einde van de set het tij net te keren en winnen ze toch met 27-25. De laatste set komt Buitenpost er niet meer aan te pas en zo is er opnieuw een 4-0 overwinning voor de c-jeugd! En na de vele verloren wedstrijden van vorig jaar, is het best fijn om nu wat vaker te winnen. Het gaat zelfs zo goed dat het team voorlopig op de eerste plaats in de ranglijst staat!