Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zestal dames 1 pakt weer volle winst

Het kan altijd gebeuren; ziekte binnen een team. Zowel Bianca Wijbenga als Marinke Lycklama konden daardoor niet mee afreizen naar Franeker donderdagavond. Coach Jan Vonk, zelf net twee uren terug van z’n vakantie, hoefde zich dus vooraf niet druk te maken over de opstelling of het wisselbeleid. Want nu Anne de Vries nog steeds uitgeschakeld is door een langdurige blessure, zijn er dan nog maar zes dames over.

Tineke Babois viel in op de mid-positie, de andere vijf dames stonden op hun vaste positie. Tegenstander DSVS 1 is een team dat beschikt over veel routine. In de eerste set loopt Triumphera daar direct tegenaan. Het eigen spel loopt nog niet, het is echt even zoeken. DSVS heeft een bijzondere verdedigingsopstelling én een goed blok. Ook daar hebben de Kollumer dames moeite mee. Er komen twee time-outs aan te pas voordat Jan de dames op het goede spoor krijgt, net op tijd want ze winnen wel de eerste set met 25-27.

Als alle sets zoveel inspanning gaan vergen dan wordt het een moeilijke avond zonder wissels op de bank. Dat moet anders! En dat lukt ook. Eigenlijk álles gaat lopen bij dames 1. De servicedruk is enorm, passing wordt versneld en spelverdeelster Nicole weet het blok van DSVS helemaal zoek te spelen. Of ‘het bos in te sturen’ zoals Tineke Babois het verwoordt. De aanvalsters hebben daardoor vrij spel. De tweede set wordt dan ook eenvoudig gewonnen met 10-25.

In de derde en de vierde set komt DSVS er niet meer aan te pas. Ook deze beide sets worden eenvoudig door Triumphera gewonnen met 13-25. ‘Dat had ik na de eerste set niet gedacht’ aldus aanvoerster Lieneke Hoof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *