Search
Close this search box.

Jeugd C wint spannende wedstrijd

Jeugd C begon het seizoen bijzonder goed met vier winstpartijen maar de laatste twee wedstrijden werden verloren. Het team reisde dan ook gemotiveerd af naar Damwoude afgelopen donderdag. Eerder werd gewonnen van Kwiek XC 1, dus kansen zijn er zeker.

Bij binnenkomst valt direct op dat Kwiek beschikt over een indrukwekkend lange speler. Enigszins geïntimideerd begint Jeugd C aan de wedstrijd. Het spel is rommelig en paniekerig. Van drie keer overspelen is nauwelijks sprake. ‘Het is net Goliath tegen Klein duimpje’ aldus coach Jan. Duo-coach Meindert blijft het team positief stimuleren en uiteindelijk wordt de eerste set dan toch nipt gewonnen met 25-27. Het meegereisde publiek zat regelmatig op het puntje van de stoel, zo spannend was deze set.

De spelers werpen discussie op over het spel en de tegenstander. Coach Jan wil daar niks van horen en introduceert de slogan: ‘we spugen geen gal, rammen die bal!’

De jeugd weet daarmee heel langzaam de schroom van zich af te schudden. De tweede set winnen ze ook met 21-25. In de derde set keert de rust wat weer. Er wordt iets vaker drie keer overgespeeld en dat betaalt zich opnieuw uit in winst; 17-25.

De laatste set lijken alle krachten echter verspeeld. Kwiek wint deze met 25-19.

Jeugd C wint dus de wedstrijd met 3-1 en de spelers waren na afloop erg blij! ‘Al met al een leuke wedstrijd’ concludeert Meindert na afloop.