Search
Close this search box.

Dames 1 houdt de punten in Kollum

Afgelopen donderdagavond 9 november stond er weer een wedstrijd gepland voor dames 1 van Triumphera. In de Van der Bij-hal in Kollum werd er tegen Havot uit Hallum gespeeld. Het team van Triumphera voert momenteel de ranglijst aan en de dames van Havot staan ondertussen onderaan.

Met deze informatie in het achterhoofd spreekt coach Jan Vonk de dames van Triumphera aan niet te makkelijk over deze wedstrijd te denken. Het kan natuurlijk alle kanten op en het kan wel degelijk spannend worden! Coach Jan Vonk had duidelijk al even nagedacht over de opstelling. De eerste set vloog voorbij omdat de dames van Triumphera mooie reeksen met opslagen lieten zien. Havot moest in het spel komen en was hier niet direct tegenop gewassen. De eerste set is in 25-11 geëindigd.

Als de eerste punten van de tweede set gespeeld zijn, raakt een speelster van Havot geblesseerd aan haar knie. Helaas heeft het team geen wisselspelers mee, wat maakt dat Havot met een vijftal aan dames verder moet. Ondanks dat maken ze het de dames uit Kollum erg lastig, de tegenstanders houden veel ballen van de grond. Daardoor gaat het lang gelijk op. De time-outs die aangevraagd worden door coach Jan, brengen niet het gewenste resultaat. Uiteindelijk staat het 23-23 als Kollum de regie in het spel terug neemt en de laatste twee benodigde punten scoort. Deze set eindigt in 25-23.

Tussen de tweede en derde set worden de dames nog even toegesproken door coach Jan. ‘In het spel komen en tempo er op!’. In het begin van de set gaat het weer gelijk op, maar na een mooie opslagreeks van Marinke, bouwen de dames aan een mooie voorsprong. De dames proberen elkaar te motiveren om alle punten in Kollum te houden! De derde set is binnen en eindigt in 25-12.

De wedstrijd is al natuurijk al gewonnen, maar de dames willen graag alle punten in Kollum houden. Havot laat, ondanks dat ze nog met een vijftal speelsters zijn, zien dat zij ook willen vechten voor een puntje! In deze set laat Triumphera mooi spel zien. Er zijn diverse opslagreeksen, mooie aanvallen en er worden een paar aanvallen van de tegenpartij afgeblokt. Deze set eindigt in 25-14 en alle punten blijven in Kollum!

Door deze overwinning blijft Triumphera DS1 1e op de ranglijst. Benieuwd of de dames hun voorsprong vast weten te houden? De eerstvolgende thuiswedstrijd is op donderdag 14 december om 19:30 uur in de van der Bij-Hal te Kollum. De dames spelen dan tegen VC058 uit Leeuwarden.