Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welverdiende overwinning dames 1

Welverdiende overwinning Triumphera dames 1

Op donderdag 14 december speelde Triumphera dames 1 de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen VC058 DS 7.
Triumphera dames 1 staat vooraf aan de wedstrijd nog steeds op de 1e plaats in de competitie en VC058 ds 7 op de 3e plaats.

Dames 1 begint strijdlustig aan de wedstrijd. VC058 pakt de eerste punt van de 1e set. Nadat ze 5 punten hebben gemaakt, maakt Liesbeth voor Triumphera de eerste punt.
Triumphera komt sterk terug en maakt een aantal punten achter elkaar.
VC058 is sterk bij het net en daardoor maken ze een aantal punten. Trainer en coach Jan Vonk van Triumphera vraagt een time out aan. Hij spreekt het team streng toe; ‘het is rommelig in het veld en er moeten nu punten gemaakt worden.’
Dit doet Triumphera dan ook. Greetje pakt veel ballen van de grond en Tineke scoort ballen als midspeler. Het blijft spannend. Maar Triumphera wint deze set met 25-23.

De tweede set begint Jan Vonk met dezelfde opstelling. VC058 scoort wederom de eerste punt. Na 3 punten voor VC058 ziet Jellianne een gaatje in het veld van de tegenpartij en scoort. Triumphera bouwt een goede voorsprong op en de stand is 11-8. Maar dan raakt Triumphera de concentratie kwijt en komt niet goed tot spel. Jan Vonk vraagt een time out. Maar dit helpt de dames van Triumphera niet. VS058 scoort de ene punt na de andere. De eindstand is 15-25

Vol goede moed begint Triumphera aan de 3e set. Ze maken dan ook de eerste punt. Greetje heeft een sterke opslag en hier heeft VS058 niet van terug.
Marinke is erg attent bij het net. Ze smasht 3 ballen achter elkaar en maakt dan ook 3 mooie punten. Door een goede pass kan Nicole de bal scherp aanspelen en maakt Greetje de bal af. Triumphera lijkt deze set onverslagen. Eindstand is 25-9.

De vierde set begint gelijk op. Beide teams maken punten en daardoor blijft het de hele set gelijk op gaan. Jellianne zoekt de gaten bij de tegenpartij en scoort hiermee. Ook weet Tineke fantastische punten te maken. Het blijft de hele set spannend. Maar uiteindelijk wint Triumphera ook de 4e set.

Na deze wedstrijd staat Triumphera nog steeds op de 1e plek in de competitie.
De eerstvolgende wedstrijd in het nieuwe jaar is op 11 januari 2024. Triumphera dames 1 speelt dan tegen De Roeken/DVC, 21.00 uur te Dokkum.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *