Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zet dames 1 de winstreeks voort?

Donderdagavond 8 februari om 19.30 uur speelden de dames van Triumphera tegen Leevoc dames 4. Met een gevulde tribune gingen de dames van start.

Triumphera begint sterk aan de wedstrijd. Er is wat wisseling aangebracht in het veld. Jellianne speelt deze eerste set op de diagonaal.
Na een voorsprong maakt Leevoc gebruik van het centrum en daar hebben de dames geen antwoord op. Triumphera speelt slordig, rally passen komen te scherp op het net, aanvallen worden niet afgemaakt bij het net. Door die slordigheid komt Triumphera achter met 20-19. Er wordt gewisseld. Tineke Babois en Liesbeth Huttema komen erin. Het spel wordt rustiger en de dames geven de set dan ook niet weg. Eindstand 25-23.

De 2e set begint het weer slordig en kijkt Triumphera gelijk tegen een achterstand aan. Ze laten steekjes vallen. Door sterke opslagseries van een aantal dames komen de dames op een stand van 16-9. Time out Leevoc. Dit mag niet baten. Door sterk block en harde aanvallen trekt Triumphera gemakkelijk de set naar zich toe. Eindstand: 25-9.

Set 3 wordt een hele spannende. Leevoc zit goed in het spel en staat vaak op de goede plek. Deze set staan de dames recht tegenover elkaar en komen ze vaak op gelijke punten. Er moet hard gewerkt worden, maar door harde aanvallen van de midspeelsters en buitenaanvalsters en goed grondwerk van de achterspeelsters gaan de punten naar Triumphera. Eindstand 25-21.

Gaat de laatste set dan naar Leevoc?
Leevoc gaat heel sterk van start en staan gelijk 4-0 voor. Triumphera scoort wel, maar Leevoc scoort vaker en blijven voor staan. Leevoc is bezig met hun sterkste set van de avond. Op een stand van 14-15 vraagt coach Jan de dames bij zich. Er wordt een peptalk gegeven, er wordt nog een wissel ingebracht en de knop is om! Triumphera maakt de laatste punten en wint de set alsnog met 25-22.
Alle punten blijven in Kollum na deze zwaarbevochten pot volleybal.

De volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld tegen D.W.S. dames 1 (7e) op 7 maart om 21.00 uur in de van der Bij hal in Kollum.