Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dames 1 verstevigd koppositie

Afgelopen donderdagavond 7 Maart stond de wedstrijd tegen de dames van D.W.S ds 1 uit Wijnjewoude op het programma van Triumphera ds 1 van Kollum. Het team moest het die avond doen zonder trainer /coach Jan Vonk en speelsters Tineke Babois en Liesbeth Huttema.

Wel was routine speelster Sonja Witterholt als invalster van de partij en nam Liesbeth Huttema de coaching voor haar rekening.

Set 1 namen de dames van Triumphera al snel het voortouw mede door sterke aanvallen van Bianca Wijbenga en Greetje Dobbinga op de buitenpositie. 13-8

Halverwege de set werd er wat rommelig gespeeld waardoor er veel onduidelijkheid was in het veld van Triumphera. Na een time out bij 18-15 doordat D.W.S steeds dichterbij kwam werd de rust in pass beter gebracht en maakte Triumpheradoor een harde service beurt van Marinke Lyklema a Nijeholt de partij eenvoudig af met 25-18.

Set 2 ging in vogelvlucht voorbij met in het begin een goede servicebeurt van Greetje Dobbinga en aan het einde een serie van meer dan 10 harde en goed geplaatste ballen van Jellianne Bergsma waardoor de set in 25-5 eindigde.

Set 3 begonnen de dames nog steeds met dezelfde beginopstelling.Het ging tot nu toe goed. Maar de wedstrijd ging in het begin gelijk op tot aan 13-13  voelden de dames van Triumphera toch een klein beetje druk op komen om  deze set te verliezen. Coach Liesbeth Huttema wisselde hierop Sonja Witterholt in de wedstrijd. De routine paste feilloos weer binnen het team en zorgde ervoor dat midspeelster Lineke Hoof goed bediend kon worden door spelverdeelster NicolHenstra. Waardoor zij links en rechts het blok de dames van D.W.S wist te omzeilen. Triumphera haalde uiteindelijk deze set binnen met 25- 21.

Set 4 kwam Triumhera gelijk weer op voorsprong door de  service van Greetje. 5-2. Maar ook buitenaanvalster Jellianne Bergsma bleef maar scoren met haar ballen op rechtdoor. En kwam Triumphera al snel op 20- 10 voor. D.W.S kwam niet meer in de wedstrijd en verloor ook nu van Triumphera ds 1 met 4- 0  die hiermee hun koppositie verstevigden!