Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dames 1 kampioen ondanks verlies wedstrijd

Al zowat het hele seizoen stonden ze fier bovenaan op de ranglijst. Maar deze week moest het gebeuren. Nummer twee op de ranglijst, v.v.D.S.O. uit Opende, kwam op bezoek in Kollum. Vooraf werden er hele rekensommen op losgelaten want Triumphera dames 1 stond weliswaar veel punten ‘los’ maar v.v.D.S.O uit Opende had nog een wedstrijd minder gespeeld. Het kon dus alle kanten op. De enige wedstrijd die de Kollumer dames verloren dit seizoen, was de uitwedstrijd tégen v.v.D.S.O. Toen ontbrak spelverdeelster Nicole Henstra en had het team een collectieve off-day. Nu ontbrak mid-aanvalster Lieneke Hoof. Haar lengte was eigenlijk heel erg nodig tegen de boomlange mid-speelster van v.v.D.S.O.
Uitkomst van de rekensom was dat Triumphera de wedstrijd mocht verliezen met 2-3 om zich kampioen te mogen noemen. Een behoorlijke uitdaging! Het publiek was in grote getale afgekomen op deze wedstrijd. Zij werden getrakteerd op een spektakel en waren zeker niet voor niks gekomen.
Vanaf de eerste bal was duidelijk dat de teams goed aan elkaar gewaagd waren. De stand op het scorebord liep constant gelijk op. Alle speelsters stonden op scherp. De passing verliep buitengewoon goed en spelverdeelster Nicole Henstra was in topvorm. De set-ups kwamen heel goed aan op alle posities. Jellianne Bergsma en Liesbeth Huttema varieerden hun aanvallen goed. Sterk punt van v.v.D.S.O is hun verdediging. Opdracht van coach Jan Vonk was om deze zoveel mogelijk te ontregelen, zodat de mid-aanval van v.v.D.S.O uitgeschakeld was. En dat lukte heel goed deze eerste set. Tot de stand van 21-21 ging het gelijk op maar daarna werd door de thuisploeg net een aantal fouten op rij gemaakt waardoor v.v.D.S.O. de eerste set won met 21-25.
Gedreven begint Triumphera aan de tweede set. Deze set kent een heel ander verloop dan de eerste. V.v.D.S.O. krijgt de passing totaal niet onder controle en dankzij een hele lange, sterke service-serie van Marinke Lycklama à Nijeholt wint Triumphera deze set met afgetekende cijfers: 25-8. Het zit er dus in! Twee sets pakken voor het kampioenschap. Coach Jan Vonk waarschuwt het team om geconcentreerd te blijven na de gemakkelijke winst in de tweede set. En dat was een zinvolle opmerking want v.v.D.S.O. herpakte zich goed. Nu was het Triumphera die regelmatig de passing niet onder controle had. Een aantal prachtige lange rally’s werden steeds door v.v.D.S.O. gewonnen. Het tij was dus weer gekeerd en Triumphera leek af te stevenen op een dik setverlies. Jan Vonk instrueert zijn team om de juiste modus weer te zoeken zodat ze de vierde set weer goed van start kunnen. Met dank aan aanmoedigingen vanaf de bank van Bianca Wijbenga en de geblesseerde Anne de Vries lukt dat gelukkig waardoor de schade in de derde set beperkt blijft tot 14-25.
Als Triumphera deze thuiswedstrijd kampioen wil worden dan moet het dus in de vierde set gebeuren. De juiste modus is weer gevonden en de spanning is volledig terug in de wedstrijd. Mid-aanvalster Tineke Babois weet het tweemansblok tegenover haar herhaaldelijk te omzeilen door er korte tactische ballen overheen te spelen. Daar heeft v.v.D.S.O. geen antwoord op. Greetje Dobbinga wordt op de buitenaanval op haar wenken bediend door Nicole Henstra met snelle set-ups. Daardoor is de blokkering van v.v.D.S.O. steeds te laat en heeft zij vrij spel. Het ontregelen van de verdediging van v.v.D.S.O. lukt bijzonder goed deze set en dat resulteert uiteindelijk in 25-19 op het scorebord. Het kampioenschap is binnen en dat wordt uitbundig gevierd met het aanwezige publiek!
In de vijfde en laatste set is de druk eraf en komt Triumphera niet meer tot het niveau van de vierde set. V.v.D.S.O. wint deze set en daarmee de wedstrijd dus maar daar maakte de thuisploeg zich deze keer niet zo heel erg druk om. Beide teams waren tevreden met de uitslag en complimenteerden elkaar voor de prachtige en sportieve wedstrijd. De dames ontvingen uit handen van het bestuur een bloem en wat lekkers. Al met al een prachtige sportavond in Kollum. Het team wil graag van de gelegenheid gebruik maken om het aanwezige publiek en de makers én volgers van het online live verslag op social media te bedanken voor hun support!